marți, 9 august 2016

Tort Tropical raw-vegan pentru 1 anisor

Bebelusul meu mai are putin si va implini 1 an, asa ca am decis sa caut o reteta de tort din care sa poata manca si el.
Ieri am gasit aceasta reteta pe care m-am gandit sa o impart cu voi.
Pe langa reteta care pare foarte buna, si exprimarea celei care a scris-o m-a amuzat teribil.

TORT TROPICAL

Ingrediente:
Blat:
250 gr migdale
250 gr curmale
Putina apa

Preparare:
Se pun migdalele in robot, cu lama in forma de S si se pulseaza pana se maruntesc bine de tot. Apoi se iau curmalele (fara samburi) si se taie cu cutitul cat mai mic, sa usuram treaba la robotel. Se pun si dansele cu migdale si se incinge o batuta moldoveneasca intre cumatra migdala si cumatra curmala. Daca vedeti ca cele doua cumetre nu se prind bine una de alta, aruncati peste dansele cu vreo 20 ml apa plata. Instant se vor calma si se vor prinde bine in hora.
Apoi scoatem din camara o forma de tort cu peretii detasabili, asezam frumos la baza o foaie de copt apoi prindem peretii de fundul formei. Puteti sari peste aceasta etapa, dar eu zic ca e buna de facut pentru cand veti taia tortul felii ( ele nu se vor lipii de fundul tavii de tort)

Crema:
400 gr caju hidratat in avans vreo 12 ore
3 banane
8 linguri ulei de cocos
2 linguri babane de miere
2 linguri la fel de babane de lucuma
2 linguri de extract de vanilie
1 lingura de maca

Preparare:
Se azvarle caju-ul in blender cu apa cat sa il acopere si se depaseaza nitel nivelul. Apoi se invarteste caju-ul in vasul blenderului pana se face crema. Daca blenderul este mai puturos, puteti face crema in doua transe.
Dupa ce ati obtinut o crema pufoasa, adaugati cele trei banane. Mixati pana la incorporarea bananelor.
Apoi am transferat compozitia in vasul mare al robotului si am folosit intrumentul de tel. Adica cel ce face spuma (din ou) Si am pornit telul, am adaugat lucuma, maca, vanilia, mierea. Cred ca merge si cu lama in forma de S. In final crema a iesit incredibila. Nu pot spune a ce avea gust. Se simtea cocosul, banana.. dar mai era ceva... Da.. Mi-a adus aminte de gustul de frisca de pe motzul prajiturilor ce le mancam cand eram mititica.. Deci... da.. dar muuult mai bun!

Intre timp, am taiat cat mai mic vreo 6 nectarine acrutze. M-am gandit sa echilibreze gustul dulce al cremei. Si le-am introdus in robot si le-am invartit la viteza mica cateva secunde, sa se mozoleasca bine cu crema.
Am scos blatul de la frigider si peste am turnat compozitia de crema cu fructe. Am dat la rece vreo 3 ore. Ideal ar fi fost sa stea peste noapte.
L-am scos apoi si l-am ornat cu un strat de fulgi de nuca de cocos, felii de mango si stafide grasane hidratate 12 ore in apa.


PS: Majoritatea ingredientelor le puteti gasi pe Expert Natura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu