marți, 19 iulie 2016

Crestem

Parca ieri aveam in brate un baietel mititel, o mogaldeata de 53 cm si 3.90 kg.
Azi, la aproape 10 luni, are 73-74 cm si cca 9.50 kg. Ma uitam dimineata la el cum statea in picioare, spijinit de usa de la terasa urmarind plantele miscate de vant si nu-mi venea sa cred cat a crescut si cat de tantos sta el in picioare.



Inca de pe la 3 luni se chinuia sa stea in fund, daca il puneam culcat, tragea de ce avea in jur ca sa se ridice. Il lasam sa se zbata putin, apoi il luam si il tineam in brate, dar il tineam in asa fel incat sa stea in fund, nu culcat, ca facea scandal.

La 4 luni i-au aparut primii doi dintisori, jos. Doi in acelasi timp. Seara plangea cel mai mult si rodea tot ce prindea. Desi i-am luat jucarii speciale de ros, el prefera sa roada marginea la pat sau la carut, sticla de apa sau telecomanda. Din fericire insa nu a facut febra si noaptea dormea. Dar pana adormea, plangea. Ii dadeam cu Calgel pe gingii cand plangea mai tare si cred ca asta il ajuta si putea sa doarma noaptea.

La 6 luni a inceput diversificarea. El statea in fund destul de bine deja. Tot la 6 luni s-a ridicat prima data in picioare singur. Eu nu eram acasa, era cu tatal lui care a surprins momentul si mi-a trimis o poza. Am fost incantata. Atunci, am hotarat sa mutam salteaua patutului la nivelul inferior, pentru ca acum putea sa cada din pat, cand se ridica in picioare.
De asemenea, se rostogolea de pe o parte pe alta, statea pe burta si incerca sa mearga de-a busilea, dar inca nu prea reusea.


Pe la 8 luni a inceput sa mearga pe langa masa, canapea, etc. Se prindea de tot ce avea in cale, se ridica si mergea pe langa. De asemenea, merge sustinut de noi.
De-a busilea merge fara probleme, are o viteza uneori, mai ales cand vrea sa ajunga la ceva ce i se pare lui interesant. De exemplu, daca lasam usa la baie deschisa sau telecomanda undeva unde ajunge el. Cand il aud sau vad ca prinde viteza, e clar ca ceva nu e bine si merg sa vad la ce se grabeste.

A inceput sa deschide usile si sertarele care sunt la nivelul lui si sa scoata afara ce gaseste pe acolo. Va dati seama ca acum toate lucrurile noastre sunt pe rafturile de sus, florile la fel.
Musafirii nu mai intra incaltati la noi in casa, ca umbla bebele si apoi baga mainile in gura, inevitabil.

Lucrurile se schimba si regulile casei la fel, pe masura ce creste. Ne adaptam din mers.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu