marți, 26 iulie 2016

Halkidiki, partea 1

La sfarsitul lunii iunie am mers in primul concediu cu bebele nostru. Am luat intariri, pe parintii mei, ca sa fim siguri ca totul o sa fie bine. Am sperat ca 4 oameni mari vor reusi sa se descurce cu un bebe. Si bine am facut. Daca mergeam doar eu cu sotul, nu stiu cata relaxare mai primeam in acest concediu.
Treaba a fost cam asa: am plecat la miezul-noptii din Bucuresti spre Halkidiki. Am mers toti cu o masina, am reusit sa ne inghesuim si sa incapem. Bagaje peste tot, sticle de apa, mancare pentru bebe, etc, nici noi nu mai stiam ce aveam in masina. In speranta ca nu am uitat nimic, am pornit la drum.
Traseul a fost Bucuresti - Giurgiu - Pleven - Sofia - Kulata - Thessaloniki - Halkidiki. Cam 800 km in cca 12 ore. Motivul pentru care a durat atata drumul a fost ca am asteptat mai mult de o ora la Giurgiu sa trecem podul. Apoi la Kulata, granita BG/GR, am prins din nou rand destul de mare si am asteptat peste o ora. Si ca sa fie complet setul de asteptari, de pe centura Thessalonicului pana aproape de Halkidiki am mers bara la bara, nu am tinut cont cati km, dar au fost multi.
Morala: din Bucuresti trebuie plecat mai devreme, astfel asteptarea de la Giurgiu sa nu provoace o alta asteptare la Kulata.
In alti ani, am ajuns la Kulata pe la 5-6 dimineata si nu era deloc rand, anul acesta am ajuns in jur de 9.00 a.m. si am asteptat de ne-am saturat.

In jurul pranzului am ajuns in sfarsit in Kriopigi (bratul Kassandra) la cazare. Am ales o vila care avea garsoniere si apartamente de inchiriat la preturi foarte bune. Noi am dat 250 euro/camera/7 nopti. Camerele mari si baile incapatoare, cu o mica bucatarie echipata cu tot ce am avut nevoie. Singura problema, a fost ca trebuia sa ne facem singuri curatenie si au venit o singura data in 7 zile sa ne schimbe prosoapele. Acest lucru nu aparea pe site-ul de rezervari, dar restul a fost ok.

In prima zi am mers la o plaja neamenajata din apropierea vilei, unde am stat putin. Ne-am culcat devreme ca eram foarte obositi.
Bebele a dormit cu parintii in camera, intr-un patut inchiriat de la proprietarii vilei.
Revin cu mai multe informatii :)

Plaja de langa vila

Curtea vilei unde ne-am cazat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu